sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ratsastaja ei osaa

Heippa!
Olin lauantaina 7-16 Teivossa auttelemassa kaveria tallihommissa ja mentiin vielä aamutallia tekeen tänään. Oli hauskaa hoitaa niitä hössöti hevosia ja muutenkin olla jossain muualla tallilla kuin Taivalkunnassa. Siinä se viikonloppu menikin, kun sunnuntai-iltana oli vielä valmennus. Valmennus meni kokonaisuudessaan hyvin, alkuraveissa olin tosi tyytyväinen Mattiin, kuunteli tosi hyvin mua.
   Lähdettiin tekemään myös ihan perus siirtymisiä, missä itse aloin taas pelata ohjilla aivan liikaa. Matti on tosi herkkis siitä, miten niitä ohjia pidetään käsissä. Aloin taas ratsastaan ohjilla siirtymisiä ja siinä sitten poika ehtikin jo hermostua. Täysin oma moka, kun en osannut myödätä! Valmentajan avulla kuitenkin saatiin loppua kohden sujumaan tosi kivasti ja pyrin antamaan Matille tilaa.
   Tänään laukkailtiin myös pitkästä aikaa uralla ja Masalle se on ollut vaikeaa, kun tottunut liikaa laukkaamaan ympyrällä. Tehtävässä siis tehtiin 10m voltti pitkälle sivulle, voltin jälkeen laukan nosto ja lyhyen sivun keskellä ravin kautta käyntiin. Matti nosti yllättävän hyvin laukan, mutta välillä takajalat eivät olleet mukana laukassa. Mikä parasta kuitenkin, me ei keulittu. Tietty Matti alko käymään kuumana ja välillä jouduttiin tekemään muutama voltti extraa, jotta oltais näytetty edes siedettävältä. Vasempaan suuntaan nostot onnistuivat paremmin kuin oikeaan, mutta oikeassa kierroksessa laukka oli tosi rytmikästä ja rauhallista.
   Loppuraveissa joutui aluksi tekemään tosi paljon töitä, että sain itseni rennoksi ja sitä kautta Mattiin saatiin rentoutta. Ratsastaessa suutuin itselleni, kun en yksinkertaisesti osannut. Matille en siis suuttunut, kun tiesin, että omassa ratsastuksessa oli niin paljon korjattavaa. Mutta joka päivä mennään eteenpäin ja itseni täytyy vaan poistua ratsastaessa pois omalta mukavuusalueelta, jotta pystyttäis kehittymään!
Kuvista huomaa, että Matti ei mene luotilinjalla, kuolaimettomat ovat vielä uusi juttu meille :)
Oon koittanut etsiä läheltä kisoja, muttei vielä ole tärpännyt. Tahdon nimittäin pitää Matti pohjaisen kesäloman, kun sitten mami lähtee kohti uusia haasteita ja poika jää eläkkeelle. Huomenna pojalla vapaa ja tiistaina taas hölläilemään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti